Tento 3vrstvý dort upečete jen v jedné formě a ještě si neskutečně pochutnáte!

Jedna forma. Jedno těsto. Jeden dort. Ale 3 vrstvy! Pokud tohle není magie, tak už nevíme co! Hned si ho zkuste upéct a uvidíte sami!

Tento jednoduchý, ale naprosto dokonalý recept pochází až z Japonska od Emojoie Cuisine:

Na jeden dort budete potřebovat:

  • Formu o průměru 18 cm
  • 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
  • 90 g cukru
  • 90 g roztaveného másla
  • 90 g mouky
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžíci vody
  • 375 ml mléka
  • Špetku soli
  • Moučkový cukr na posypání

Nejdříve si předehřejte troubu na 150° C. Pak oddělené žloutky ušlehejte s cukrem a trochou vody, dokud směs nebude světle žlutá.

Za stálého míchání do směsi pomalu přilejte roztavené máslo.

Do mísy vysypte mouku a metlou lehce a pomalu smíchejte, až se vám vytvoří těsto.

Přidejte vanilkový extrakt a sůl a opět vše důkladně ušlehejte.

Nakonec za stálého míchání přilejte mléko a míchejte, dokud těsto nebude lehké a mírně pěnivé.

V druhé misce pořádně vyšlehejte bílky do podoby hustého pěnového sněhu.

Ten pak přilejte k těstu a jen lehce zamíchejte, aby se obě směsi spojily. Vůbec nevadí, že budete mít hrudky, právě naopak!

Lehký až krémový obsah mísy přelijte do máslem vymazané formy.

V předehřáté troubě pečte 50 minut. Dort vyndejte, až bude vršek zlatohnědý a mírně poddajný, pokud jej lehce stlačíte. Nakonec ho stačí už jen posypat.

Na první pohled sice vypadá jako obyčejný dort, ale až ho rozkrojíte, uvidíte, že se těsto rozdělilo do 3 dokonalých vrstev. Nechte si chutnat!