6 užitečných triků do kuchyně, které třeba ještě neznáte!

Pokud v kuchyni strávíte nemálo času, je znalost každého triku a tipu výhodou. Zvlášť když vám taková vychytávka ušetří čas – nebo alespoň pobaví!

Davy Devaux z youtubového kanálu How To Make Sushi si pro nás připravil pár jednoduchých triků do kuchyně:

1. Natvrdo uvařené vajíčko vložte do zavařovačky, přidejte trochu vody a pořádně s ním zatřepejte.

Rychle a jednoduše ho tak zbavíte skořápky!

2. Zavařovačka a pořádné zatřepání pomůže také s oddělením česneku…

Stejně jako s oloupáním jednotlivých stroužků!

3. O hranu skleničky můžete lehce oloupat kiwi nebo mango (které se jinak jen velmi špatně loupe).

4. Jehlou propíchněte slupku banánu a vevnitř s ní banán nakrájejte. Takto opakujte po celé délce banánu.

Pak banán někomu dejte a počkejte si na jeho překvapený výraz, až ho oloupe!

5. Abyste z papriky využili maximum, odřízněte vršek a spodek, z jedné strany ji nakrojte, odstraňte střed a zbytek nakrájejte.

Z odříznutého vršku pak stačí palcem vytlačit zelený střed a společně se spodkem přikrájet ke zbytku!

6. Brambory nemusíte vůbec škrábat. Stačí je kolem dokola lehce naříznout a dát vařit.

Uvařené brambory pak jen vyndejte a lehce sloupněte. Ani kousek tak nepřijde nazmar!