9 opravdu jednoduchých receptů, které letos prostě musíte vyzkoušet!

Ne všechny recepty musí být složité, abyste si na nich pochutnali! Zkuste si třeba některý z těchto a sami uvidíte, jak dlouho se budete ještě oblizovat!

1. Masové kuličky plněné mozzarellou

Mozzarella-Stuffed Slow Cooker Meatballs

Zveřejnil(a) Tasty dne 7. říjen 2015

Ingredience:

  • 1 balení mozzarelly
  • ½ kg mletého hovězího
  • ½ kg italské klobásy
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 hrnek strouhanky
  • ¼ hrnku parmezánu
  • 2 vejce
  • ½ hrnku plnotučného mléka
  • ½ hrnku nasekané petrželky
  • 1 sklenice rajčatové omáčky

Nakrájejte si mozzarellu a ve velké misce smíchejte ostatní ingredience. Udělejte si koule o velikosti golfového míčku a doprostřed vsuňte mozzarellu. Společně s rajčatovou omáčkou vařte v pomalém hrnci na vysoký stupeň 2 až 2,5 hodiny.

2. Košíčky se slaninou, sýrem a vejcem

Cheesy Bacon Egg Cups

Zveřejnil(a) Tasty dne 14. listopad 2015

Ingredience:

  • 3 krajíce toustového chleba
  • 3 lžíce nastrouhaného sýra
  • 6 plátků uvařené slaniny
  • 6 vajec
  • Sůl a pepř

Z toustu si vykrojte kolečka, které vložíte do tácu na muffiny. Přidejte slaninu, sýr a vejce, osolte a opepřete. Pečte na 200 °C asi 15 minut (déle pro tužší žloutek). Nakonec můžete ozdobit jarní cibulkou.

3. Čokoládová bomba z pomalého hrnce

Slow Cooker Chocolate Lava Cake

Zveřejnil(a) Tasty dne 26. září 2015

Ingredience:

  • Mix na čokoládový dort
  • Mix na čokoládový pudink
  • Kousky čokolády
  • Vanilková zmrzlina

Podle návodu si udělejte mix na čokoládový dort, který pak slejte do pomalého hrnce. Dále přidejte připravený mix na pudink a posypte pár kousky čokolády. Vařte v pomalém hrnci na vysoký stupeň 2,5 hodiny. Nakonec podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

4. Skotské vejce

Sausage-Wrapped Soft Boiled Egg (Scotch Egg)

Zveřejnil(a) Tasty dne 12. září 2015

Ingredience:

  • 7 velkých vajec
  • ½ kg mletého
  • 1 hrst jarní cibulky
  • 2 namleté stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl a pepř
  • Mouka
  • Strouhanka

Uvařte si 5 vajíček (po 6 minutách vaření je hned přesuňte do ledové vody). Smíchejte maso s cibulkou, česnekem, hořčicí, solí a pepřem. Oloupaná vejce obalte v mouce a masové směsi. Všechno pak ještě jednou obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance. Smažte na rostlinném oleji asi 3 minuty, dokud vajíčka nebudou dozlatova z obou stran. Poté ještě nechte na 5 minut dopéct v předehřáté troubě na 200 °C.

5. Hamburger plněný čedarem

Cheese-Stuffed Burger Dog

Zveřejnil(a) Tasty dne 27. srpen 2015

Ingredience:

  • 1 kg mletého hovězího
  • 1 cihla čedaru
  • Sůl a pepř
  • Housky nebo bulky
  • Kečup a hořčice

Čedar si rozkrájejte na větší tyčky a ty pak obalte v hovězím mase. Grilujte 6 až 10 minut podle chuti a v bulce podávejte s kečupem a hořčicí.

6. Banánové muffiny s čokoládou

Banana Chocolate Chip Muffins #TastyJuniorFULL RECIPE: http://bzfd.it/2bdGX2j

Zveřejnil(a) Tasty dne 17. srpen 2016

Ingredience:

  • 3 zralé banány
  • ½ hrnku mléka
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky skořice
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • ½ hrnku hořké čokolády

Všechny ingredience umixujte, naplňte jimi košíčky na muffiny a posypte kousky hořké čokolády. Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

7. Těstoviny s kuřecím masem Alfredo

One-Pot Chicken Alfredo

Zveřejnil(a) Tasty dne 30. listopad 2015

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájená kuřecí prsa
  • 3 namleté stroužky česneku
  • ½ litru kuřecího vývaru
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • ¼ kg penne těstovin
  • 1 a ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • Petržel na ozdobu

Na oleji si připravte kuřecí prsa, přidejte česnek a přibližně po minutě zalijte vývarem, smetanou a nakonec přidejte i neuvařené těstoviny. Těstoviny přikryjte, snižte teplotu a nechte vařit 15 až 20 minut. Nakonec hrnec dejte z plotny, přimíchejte parmazán a ozdobte petrželí.

8. Zapečená bageta s vajíčkem, slaninou a sýrem

Bacon, Egg, and Cheese Breakfast Bread Boat

Zveřejnil(a) Tasty dne 21. listopad 2015

Ingredience:

  • 1 bageta
  • 5 velkých vajec
  • 1/3 hrnku smetany nebo mléka
  • 120 g kousků uvařené slaniny
  • 120 g sýra
  • 2 najemno nakrájené jarní cibulky

V míse smíchejte vejce, smetanu, slaninu, sýr a cibulku. Vydlabejte střed bagety a směs do ní nalijte. Pečte 25 minut v předehřáté troubě na 175 °C.

9. Jablečné jednohubky v karamelu

Mini Caramel Apple Pops

Zveřejnil(a) Tasty dne 3. září 2015

Ingredience:

  • 1 nebo 2 jablka
  • Karamelový dip
  • Oříšky, preclíky nebo nadrcené sušenky na posypání

Vykrojte si z jablka několik kuliček, napíchněte je na párátko nebo nanuková dřívka, obalte je v karamelu a nakonec i v některém z vybraných posypů.