Tyhle domácí bramborové lupínky vypadají dokonale a chutnají ještě lépe!

Domácí bramborové chipsy jsou chutnou přílohou k rodinnému obědu, stejně jako skvělé pohoštění pro hosty. A jejich příprava je opravdu snadná!

Sarah Carey z Everyday Food má pro vás jednoduchý recept na bramborové lupínky, které se hodí na jakoukoliv sešlost.

Na pekáč bramborových lupínků budete potřebovat:

  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 kg co nejdelších brambor
  • 4 šalotky
  • Několik větviček tymiánu
  • Hrubou sůl
  • ½ až 1 lžičku nadrcených chilli papriček (volitelně)

Předehřejte si troubu na 200°C a nakrájejte si brambory, na co nejtenčí plátky to půjde.

V malé misce smíchejte máslo s olejem a pekáč touto směsí vytřete.

Do pekáče pak nastojato vyrovnejte všechny plátky brambor.

Pořádně osolte místa mezi lupínky a nakonec i celý pekáč. Můžete přidat také chilli.

Podélně nakrájené šalotky vložte různě mezi brambory a ještě jednou celý pekáč potřete směsí.

Pekáč dejte do trouby a pečte hodinu a čtvrt. Pak na vrch přidejte snítky tymiánu.

Po dalších 35 minutách můžete dozlatova opečené lupínky z trouby vyndat. Dobrou chuť!