20 jednoduchých triků do kuchyně, které z vás udělají šéfkuchaře!

Některé už třeba znáte, jiné pro vás možná budou novinkou. V každém případě se tyto triky hodí do každé kuchyně!

1. Silnou chuť červené cibulky zmírníte opláchnutím ve studené vodě.

Pokud vaříte s cibulkami, které svou chutí a aroma přebíjí všechny ostatní ingredience, můžete jejich sílu trochu zmírnit opláchnutím ve studené vodě. Ta totiž rozpustí obsažené sulfáty a přitom zanechá cibulku krásně křupavou.

2. Do mleté kávy přidejte špetku soli a skořice.

Předtím, než si zalejete namletou kávu vodou, do ní přidejte trošku soli a skořice. Sůl sníží hořkost a zároveň zvýrazní chuť kávy, zatímco skořice přidá další vrstvu chutí navíc.

3. Pro bohatší chuť vařte ve vývaru místo ve vodě.

Silný vývar je oproti vodě daleko lepším základem spousty jídel. Nejen že je velmi výživný, ale také dodá jídlu bohatší chuť.

4. Nejlepší sůl je vločková nebo mořská.

Největší rozdíl mezi solí je v jejich velikosti. Vločková sůl je nejméně zpracovaná a tím pádem největší. Podobnou velikost má i ta mořská. Obě se tak hodí například pro solení masa, neboť z něj dokážou lépe vytáhnout vodu, aniž byste ho přesolili.

loading...

5. Zeleninu do salátu nejdříve osolte.

Pokud zeleninu předem osolíte, vytáhnete z ní nahromaděnou vodu a uvolníte obsažené chutě. Navíc takový salát zůstane křupavější po delší dobu.

6. Naložte si maso do vaječných bílků a kukuřičného škrobu.

Obal z vaječných bílků a kukuřičného škrobu dodá masu jemnou strukturu, která nebude nikdy moc tuhá nebo suchá. Takové maso si udrží svoji šťávu a jen tak ho nepřevaříte.


loading...