Tenhle recept vám ukáže, že brambory s parmezánem a tymiánem jsou ty nejlepší!

Domácí bramborové lupínky jsou naprosto výborné, ale to vám asi nemusíme říkat. Co ale ještě možná nevíte je, že s parmezánem a tymiánem jsou jednoduše dokonalé!

Jak výborné takové brambory mohou být, vám ukáže tento recept z Home Cooking Adventure:

Na 4 až 6 porcí budete potřebovat:

  • 8 až 10 brambor
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžičku mletého česneku
  • 1 lžičku tymiánu
  • Sůl a pepř
  • Formu na muffiny

Předehřejte si troubu na 190° C a máslem si vymažte formu.

Oškrábané brambory si nakrájejte na jemné plátky a přesuňte do mísy.

loading...

Následně k nim přilejte máslo, parmezán a dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Vše pořádně promíchejte.

Z plátku si vytvořte malé komínky, které pak vložte do formy na muffiny. Nakonec je ještě jednou opepřete.

Brambory pečte na 190° C po dobu 55 až 60 minut. Formu vyndejte, až budou okraje brambor zlatavé a střed křehký.

Poté nechte ještě 5 minut odpočívat, přendejte na talíř a na závěr posypte parmezánem a tymiánem. Můžete podávat!


loading...